Δρ. Αντώνιος Χατζόπουλος

Γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1954. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Πόλης και το Λύκειο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, Εκκλησιαστική Ιστορία και Μουσικολογία στα Πανεπιστήμια Regensburg και Αμβούργου της Γερμανίας (καθηγητής: Κωνσταντίνος Φλώρος).

Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, εργάστηκε επί 30ετία ως θεολόγος καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, Προϊστάμενος Επιστημονικής–Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης και Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Δίδαξε στο Τμήμα Βαλκανικών Γλωσσών του ΑΠΘ στη Φλώρινα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαππών, στο Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (Ισπανία), στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης (Τουρκία) και στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά συνέδρια και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες με αντικείμενο την ψαλτική μουσική παράδοση, τις ελληνοτουρκικές εκπαιδευτικές σχέσεις και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Ομιλεί την γερμανική, την τουρκική και την γαλλική γλώσσα. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.

Κων/πολη, 22.9.2014